vrijdag 12 september 2014

De dreumes a.k.a. De Heftige

Wij hebben een dreumes-dochter. De dreumes is nu zo’n zestien maanden oud. Ze is nogal eh...tsja wat zal ik zeggen...energiek, actief, wild, avontuurlijk, sterk, nieuwsgierig, enthousiast, een doorzettertje, een handjevol...Kortom ze is nogal heftig. 

Ze lijkt nogal op haar oudste broer. Hij was van hetzelfde kaliber op deze leeftijd alleen dan nog een tikkie meer onbezonnen. De oudste zoon en de dreumes hebben nogal een sterk karakter en een sterk spierstelsel, ze zien iets, willen het en doen het dan ook. Ook al hebben ze dat nog nooit gedaan. Lopen bijvoorbeeld. Dat leek hen beiden wel wat toen ze zo rond de 10,5-11 maanden oud waren. En zo geschiedde.  

Niks rustig genieten van -nu echt!- de laatste baby die ineens een dreumes was, niks knuffelen en kroelen en rustig aan de wereld ontdekken. Nee hoor. Madam wil actie! En veel graag. All day, every day. 

Omdat lopen voor de dreumes al gauw yesterdays news was, is ze daarna een nieuw avontuur begonnen. Ter illustratie, het hompje was nog maar net (en soms nog niet eens) 1 jaar oud en toen kregen we dit...
Een kleine greep uit 'de dreumes on things'
Met een groep medemama-vriendinnen hebben we er destijds een heus topic aan besteedt. 'De dreumes on things' heette het en ik kon blijven posten! Serieus, overal moest ik haar vanaf plukken. 

Constant alert zijn was van levensbelang. 'Mam, ze staat weer in haar kinderstoel!’ riep er dan weer één. Zo’n kinderstoel waar ze ogenschijnlijk ECHT niet uit kunnen klimmen. Ja ja...Waren we in de badkamer even met een ander kind bezig, moesten we haar uit de radiator plukken. Serieus, het kind was al halverwege. Zat ik rustig in de tuin een boekje te lezen, hoorde ik haar ineens huilen, hing ze boven in het hek. Bovenin! Mijn hemel zeg... Wippen doet ze niet zoals het hoort, welnee. Staan op de wip is toch veel leuker, met losse handen uiteraard. Dat spreekt voor zich. And so on….

Als dit een soort van preview is van wat nog gaat komen, ben ik reuze benieuwd wat we allemaal nog gaan meemaken met "De Heftige". Ik voorzie een topsportertje in de dop. Met zo’n doorzettingsvermogen en sterk lijfje moet dat vast gaan lukken. En tot die tijd oefent ze thuis haar skills en bezorgt ze ons allemaal zo nu en dan een hartverzakking. 

6 opmerkingen: