maandag 8 september 2014

De hardloopdoelen van 2014

Ik ben een hardloopster (nou ja, hard, hard….ik ben een loopster). Sinds een jaar of 6 heb ik hardlopen tot "mijn" sport gebombardeerd, het is de enige sport die ik leuk genoeg vind om vol te houden en niet af te haken na een blauwe maandag. Dit is de sport die EN goed is voor lijf en leden EN waarbij ik mijn hoofd kan leegmaken. Ideale combi! 

Aangezien ik sinds het begin van mijn hardloopcarri√®re (kuch) in een wedstrijd nooit verder heb gelopen dan 10 km (omdat ik steeds als het ergens op begon te lijken weer zwanger was en moest bevallen enzo) was het dit jaar tijd om serieuze doelen te stellen en uit die comfortzone te komen. Nu kan het omdat er nu ECHT geen baby's meer bijkomen....daar ga ik althans van uit. I’ve said that before ahum. Anyway….

Aangezien schoonzus in een soort van zelfde loop-impasse zat als ikzelf, hebben we elkaar uitgedaagd om in 2014 drie wedstrijden te lopen die oplopen qua afstand. 10 km, 16 km en 21 km it is! 

In mei liepen we de Marikenloop in Nijmegen (dat moet gewoon als je Marieke heet), maar dat verliep niet heel lekker. Al vaker liepen we beiden 10 km en we hebben heus redelijke (amateurs) tijden neergezet, maar 18 mei j.l. was het gewoon keihard harken. Het was te warm en te druk en al bij de start voelde ik dat het hem niet ging worden. 1 uur en 3 minuten noteerde ik, bleh. Maar hee, we liepen 'm dan toch maar en het was een aardige voorbereiding op het echte werk. 

Met een zomervakantie tussendoor is het lastig doortrainen (again, we zijn amateurs hè) want leven als Goddess in Frankrijk met zon, zee en wijn enzo zorgen er niet per se voor dat ik heel actief loop. Mijn hardloopschoenen gingen heus mee op vakantie naar Frankrijk, maar verder dan de schoenen in- en uitpakken en weer in- en uitpakken is het niet gekomen. Dus.

Goed getraind of niet, living the good life of niet, op zondag 7 september was het zover. De Tilburg Ten Miles! 16 kilometer is toch best wel ver. Laat ik voorop stellen dat het doel van zowel schone zus als mijzelf was om hem uit te lopen. We probeerden allebei om er geen tempo aan vast te hangen want dat loopt toch anders. Meestal zijn we dan te fanatiek en wordt het niks (zie Marikenloop). Dus dat in ons hoofd geprent, wel zo'n keer of 30 want eigenlijk zijn we beiden best strebers en willen we zo hard als we kunnen. Maar niet deze keer! Echt niet.  

Het was warm en drukkend, maar oh wat was het leuk! De sfeer was zo gezellig, mensen moedigden aan en doordat we geen tijdslimiet hadden (nee echt niet!), liepen we zo ontspannen en was het zo makkelijk vol te houden. Ideaal, ik heb het geen moment zwaar gehad en had echt nog over toen ik over de finish kwam. De tijd: 1 uur 45 minuten en 4 seconden. Ik ben zeer tevreden. En trots ook. Eindelijk buiten mijn comfortzone, yay!
Ik ben er bijna...

En nu op naar de halve marathon! Een halve marathon lopen klinkt best wel stoer. Het is verdorie 21 kilometer! Nog vier weken...trainen maar! Hup hup. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten