woensdag 1 oktober 2014

Een nieuw pareltje... koffie & sfeer-wise that is.

Ik had zin in koffie. En ik had zin in fietsen. 1 en 1 is nog altijd 2 dus hup op de fiets naar het centrum. Dat bleek nog een hele happening want echt overal in de binnenstad wordt momenteel gewerkt, de ene omleiding volgde de andere op. Maar ach, het zonnetje scheen, ik had de tijd en zo zie je nog eens wat. Bestemming -> Buutvrij creatief koffiecafé. Per toeval ooit eens gespot, naar binnen gegluurd (want maandag dus dicht helaas) en bedacht dat ik daar moest wezen. Dat dus. 

Wat me meteen opviel en enigszins verraste bij binnenkomst was the sheer volume of aanwezige laptops (en hun gebruikers). Jee, had ik de mijne ook wel mee kunnen nemen om te gaan zitten tikken, wat gezellig! Ik kreeg meteen de neiging om mijn schoenen uit te trekken en me onderuit te laten zakken in de bank met kussens om vervolgens uren te lezen, tikken (als ik dus mijn laptop bij me zou hebben grrr) of gewoon een beetje rond te kijken en liters koffie of thee weg te lurken (voor wijn was het nog een beetje vroeg ahum). Maar iets zei me dat het een beetje zielig zou zijn om de draken om half 3 voor een dichte deur te laten staan. Another time. 

Een koffie verkeerd en een stuk carrot cake dus... Niet gewend aan een goede kop koffie verkeerd bereid met aandacht viel de rosetta (ja ja, ik heb me even verdiept in de latte art) me pas op toen ik ’m al half had verwoest met mijn lepel. Whoops. Ook al leuk! 
Nice!

Nog leuker; het bordje aan de muur met daarop het aantal uitgestelde koffies. Het aantal viel me niet tegen, integendeel. Ik vind het een mooi concept, die uitgestelde koffie en hoop echt dat er gebruik van wordt gemaakt. Voor degenen die denken huh, uitgestelde koffie? Say what? Het is een systeem waarbij iemand vooraf een kop koffie koopt voor iemand die wat minder bedeeld is. Je weet dus niet voor wie je de koffie (of wat anders, dat kan ook!) bestelt. Mooi toch! Vanzelfsprekend (vind ik dan toch) heb ik er een streepje bij laten zetten. 

Ik ben om, heb er onwijs goede zin van gekregen. En laat dat nou net zijn waar het om draait, toch?! Untill next time. 4 opmerkingen:

 1. Spontaan ook zin in koffie! Haha!
  Liefs, Eva
  www.mrsanchelon.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker zitten hè. Moet je hun tosti zoals het hoort eens proberen.... Ook errug lekker! Aram en ik hebben er gisteren nog geluncht (vlak bij ons kantoor).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh Katrien..... ik wil ook mijn kantoor daar vlakbij. Of nee, ik wil dat dat gewoon mijn kantoor is!

  BeantwoordenVerwijderen