dinsdag 7 oktober 2014

Voorleesclub

Mijn dappere meisje kwam gisteren trots uit school. ’Mama, ik doe mee aan de voorleeswedstrijd’. Huh, wat? Voorlees...WEDSTRIJD? Is dit hetzelfde meisje dat ik wekenlang huilend naar school bracht? Het meisje dat het allemaal zo spannend vond en zich liefst afzijdig hield in de klas? Watskeburt? 

Ze vertelde dat ze in de klas een boekje mag voorlezen in het kader van de kinderboekenweek. De school organiseert een voorleeswedstrijd binnen elke unit. En zij heeft zich opgegeven. Heldin! 

Ze neemt het serieus, ze overweegt goed welk boek het zal worden. Verschillende boeken passeren de revue. Wordt het 'Ties en Trijntje op vakantie' of 'Keteltje, prinses op les'? Uiteindelijk kiest ze voor ’Muis geeft een show’. 
Dit gaat 'm worden.
Zo kan ze bij elk plaatje wat vertellen en de flapjes uittrekken enzo. Want lezen kan ze nog niet. Het wordt meer een vertelwedstrijd. Ik ben stiekem trots dat ze er zo over nadenkt. 

Ik had niet echt in de gaten hoe serieus dit was (sorry) tot ik een mailtje kreeg van de juf. Dat ze zich had opgegeven voor de voorleeswedstrijd, de datum waarop HET gaat gebeuren erbij en of we haar willen helpen herinneren haar boek mee te nemen. Wow, this is serious business. Ik heb maar gauw in mijn agenda gezet (met alarm!) dat ze donderdagochtend haar boek mee mag nemen naar school. 

Dat onze dame zich zonder blikken of blozen heeft opgegeven voor een heuse voorleeswedstrijd zorgde voor inspiratie bij de beide heren. Prompt hebben zij zich ook opgegeven voor de voorleeswedstrijd binnen de eigen unit. Ik word aangenaam verrast door dit drietal deze week.

Goh, heb ik me hier ineens mijn eigen kleine voorleesclub. Very exciting.   

5 opmerkingen:

 1. Ha! Inderdaad een heldin. Ik zie het de heldin hier nog niet doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou Pauline, wie weet verrast jouw heldin je ook zomaar ineens met het een of ander. You never know what's gonna happen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vandaag is de grote dag! Het boek van muis ging echter niet mee naar school....het is 'hoera ik krijg een potje geworden' haha. Niks zo veranderlijk als een vierjarige dochter :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat ze zoveel zelfvertrouwen heeft opgebouwd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik sta er wel versteld van hoor....had dit niet gedacht hihi.

   Verwijderen