maandag 17 november 2014

Koorts + keelontsteking = terug bij af

Die eerste keer hardlopen na koorts valt altijd zoooo ontzettend tegen. Weg conditie. Het voelt alsof ik weer helemaal opnieuw moet beginnen met lopen. Ik weet dat mijn conditie flink te lijden heeft gehad onder de koorts, maar wil er eigenlijk niet aan. 

Dus begin ik op het tempo zoals altijd en doe ik net alsof ik gewoon fit ben. Maar helaas, mijn lijf laat zich niet foppen. Ik hijg binnen no time en mijn keel doet zelfs ineens weer een beetje pijn. Mijn tempo (wat al niet zo denderend was voordat ik ziek werd) is foetsie en na 2,5 kilometer lopen mijn benen vol. Wat is dit?! 

Jemig zeg, dit is weer ineens het ouderwetse harken. Dit slaat nergens op. Ik heb het gewoon serieus zwaar. En dan loop ik alleen nog maar mijn mini rondje van 5 kilometer! Met moeite en loodzware benen loop ik het rondje waarbij ik het laatste stuk maar gewoon ga wandelen want ik ben kapot. Wat een trieste bedoening zeg! 

Alsof ik nooit eerder heb gelopen. Alsof ik een beginner ben. Wat een tegenvaller. 

Maar...gelukkig gaat het opbouwen redelijk snel zodat ik na een paar keer lopen heus weer op mijn pre-ziek-zijn niveau zit. Dat dan weer wel. Denk ik. Hoop ik. Dat moet gewoon. Trainen maar! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten