zaterdag 15 november 2014

Over inefficiënt gesproken

Meestal ben ik vol lof over de man. Volkomen terecht ook. Vandaag ben ik echter ietsje minder lyrisch. 

Laat ik voorop stellen dat ik sowieso van mening ben dat hij zich wat efficiënter door het leven zou kunnen begeven dan momenteel het geval is. Mini example (vooruit eentje dan): brengt hij de dreumes naar bed, moet hij boven gekomen na een minuut of wat steevast weer naar beneden om het knuffelkonijn van de dreumes nog te zoeken. Niet dat hij dat vooraf bedenkt. En dat gebeurt niet één keer, nee joh. Zo’n beetje elke keer dat hij haar naar bed brengt dus. Niet dat hij er zelf last van heeft overigens. Wendt excuses aan dat het hem fit houdt enzo. Sure it does...

Vanmorgen bracht hij de inefficiëntie echter to the next level. Jawel. Zoals elke zaterdag mochten de heren ook vandaag weer aantreden voor een voetbalwedstrijd. Uit. Allebei. Dat betekent opsplitsen. Ik vergezelde de mini man en manlief ging samen met de grote zoon op pad. Man en zoon moesten een kleine 40 kilometer verderop zijn terwijl de kleine man en ik zo’n 11 kilometer van huis verwijderd waren. 

Voel je ’m al aankomen? Nee? En als ik nu eens kenbaar maak dat de man de tassen van de jongens had ingepakt? Dan wel?

Natuurlijk... natuurlijk waren de schoenen in de verkeerde tas terecht gekomen. En natuurlijk kwam hij daar pas achter toen hij al op de plaats van bestemming was. Wat betekende dat hij dat hele eind moest terugrijden om de grote wisseltruc te laten plaatsvinden. En weer terug, dat spreekt voor zich. 

De grote zoon werd maar meteen reserve gezet want tsja, zonder schoenen kun je niet spelen hè. Kleine zoon had dapper de grote schoenen van broerlief aangetrokken wat er op zich best grappig uitzag. Anyway, de man was op tijd voor de kleine zoon en als een wonder begon de wedstrijd van de grote zoon later waardoor hij ook op tijd zijn schoeisel weer kon aantrekken. Maar hallo, over inefficiënt gesproken! 

En zijn excuus deze keer? Ik moet toch iets hebben om over te bloggen?! Ach ja, zo is het ook.  


4 opmerkingen:

 1. Dré van den Bogaard15 november 2014 om 21:57

  Maar wel even keurig startkabels 'geregeld'!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, mannen! Zo zo ZO herkenbaar. Inefficiënt en soms gewoon een mega geheugenverlies. Sleutels, portemonnee, telefoon; ik weet ze beter te vinden dan hij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah herkenning alom dus hahaha. Is ie in elk geval niet de enige ;-)

   Verwijderen