zondag 28 december 2014

I love winter apparently

Ik beschouw mezelf als een lente-mens. Geen idee of die term bestaat, maar ik bedoel ermee te zeggen dat ik op mijn best ben in de lente. De lente voelt als het begin van iets moois vind ik. Het voelt alsof alles nog open ligt en alles nog kan, alsof het dan pas gaat beginnen. Dat vind ik een heel fijn gevoel. Voor mij is de lente altijd het fijnste seizoen. Zonnetje, veel buiten zijn, bloemetjes in bloei, goeie zin. Dat soort dingen. 

Maar...afgelopen twee dagen ben ik helemaal in mijn element. Geheel tegen mijn eigen verwachtingen in. Het heeft gesneeuwd. Het heeft gesneeuwd en het is koud. En ik vind het fantastisch. Vanaf het moment dat we gisterenochtend in de gaten kregen dat er sneeuw lag, zijn wij alle zes extatisch. 

De jongens waren meteen al niet meer te houden en waren om kwart over 8 ’s ochtends al buiten in skipak en alles. Ze gingen helemaal los. Door het dolle heen. Nu hebben wij hele leuke heuveltjes naast het huis waar je onwijs goed vanaf kunt sleeën en dat deden ze dan ook. Om kwart over 8 al. De hele dag door. 

Niet alleen de jongens gaan helemaal los in de sneeuw, ook de dames zijn niet binnen te krijgen. En ja, we hebben de dreumes ook op de slee van de heuvel af geduwd (in de armen van zus of een broer) en ze vindt het helemaal het einde. ’ja, ja, ja’ roept ze steeds waarmee ze aangeeft dat ze nog een keer met slee en al de heuvel af wil. Dus gaan! Needless to say dat wij al twee dagen buiten leven. Allemaal. En daar geniet ik echt enorm van. Wat is dat nou?

Om deze winterse gezelligheid compleet te maken vond ik het vandaag ineens tijd voor een grote pan heerlijke zelfgemaakte erwtensoep. En vuur in de tuin. So be it. Terwijl de erwtensoep stond te pruttelen heeft de man in de tuin een vuurtje gemaakt. Over de daad bij het woord voegen gesproken. 

En zo kwam het dat we ineens met zijn allen met een kommetje soep en een worstenbroodje buiten in de sneeuw rond de vuurkorf zaten. Buurtvriendjes (klein en groot) haakten aan en het feest was compleet. Blijer kon je mij vandaag niet maken. I love winter blijkbaar. 1 opmerking: