zaterdag 3 januari 2015

Haat-liefde verhouding.

Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met hardlopen. Ik kan enorm gemotiveerd zijn en dan ga ik er helemaal voor, loop ik volgens een schema drie keer in de week. Dan werk ik naar mijn doel toe en hou ik dat vol. En vind ik het ook nog eens heerlijk. Discipline! 

En dan komt er een moment dat ik mijn doel heb bereikt en dan ben ik er ineens klaar mee. Weg schema. Weg motivatie. Weg discipline. Hallo luie donder. Dan is het ineens even over met de hardloopliefde. Ik loop dan, na nog wat halfslachtige loopjes, helemaal niet meer. Want geen zin, geen doel. 

Blijkbaar is het bij mij nogal zwart-wit en niks daar tussenin. Zoals ik dat wel vaker merk. Het is vaak alles of niks bij mij. En dat is niet handig. Want er komt altijd een moment dat ik wel weer wil lopen. En dan moet ik weer een soort van opnieuw beginnen. Zonde. 

Nu is het zo dat ik in het najaar ook wat pech heb gehad in het kader van de gezondheid waardoor ik even niet kon lopen. Maar toen ik uiteindelijk weer wel kon lopen, deed ik dat niet. Wat ik wel deed was lui zijn. Heel erg lui zijn. 

En dus moet ik nu -nu het weer kriebelt, de sneeuw weg is en ik ook daadwerkelijk weer wil en kan lopen- weer gaan opbouwen. Story of my running-life! Op en af. Haat en liefde...

Hoewel ik qua afstand nu dus ieniemienie afstanden loop, ben ik qua snelheid gelukkig nog geen totale loser. Het begin is gemaakt. Ik geloof zelfs dat ik weer doelen heb voor komend jaar. Maar dat roep ik nog niet te hard. Ik heb immers nog geen schema...

2 opmerkingen:

 1. Dat hoor ik wel vaker over doelen: als je ze gehaald hebt val je in een gat. Ik heb geen doelen als het gaat om hardlopen. Behalve om het elke dag te doen. Dat werkt inmiddels al 11 jaar prima.

  Mijn beloning krijg ik meteen na de 30 minuten hardlopen: het fijne gevoel dat ik het heb gedaan. En dat elke dag.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Elke dag hardlopen is ook een doel op zich. En wat voor 1 Nicole! Dat vind ik pas knap.

   Verwijderen